söndag 16 september 2012

Rapport från Stockholm

Cykelcrossäsongen har rasslat igång ordentligt i Stockholm nu. Eller egentligen har den knappt lagts ner. Sporadiska träningar och träningstävlingar fortsatte under vintern och våren. Under sommarens senare del har det körts mer regelbundna träningar och en liten träningstävlingsserie under smeknamnet Sommarcross på den nyinrättade Sköndal Cyclocross Arena. Namnet kanske lovar mer än det kan leva upp till, men klubbhuset är fint.

I söndags drog dessutom Kompiscrossen (http://www.kompiscrossen.se) - Stockholms lokala CX-stolthet igång. Även om evenemanget är av karaktären "kompisar som träffas och kör sig trötta" och att som vanligt det mesta sker med rätt kort varsel blev uppslutningen utmärkt – dryga 40 startande. Troligtvis rekord för en Kompiscrosspremiär.


I samband med Kompiscrossens och sedan CX Cupens starter flyttas även de inofficiella träningarna till tisdagar och torsdagar. Träningarna körs från september förutom i Sköndal (tisdagar och torsdagar) även i form av en norrortsvariant som huvudsakligen håller till vid Universitetet (tisdagar och vissa torsdagar).


Redan idag är det dags för nästa Kompiscross. Håll koll efter info på hemsidan.

/Tille