torsdag 27 september 2012

Inför cupen i Kumla

Herrseniorpallen på SM 2010. Lindgren, Westergren
och Edin. Tre herrar som vi ännu inte sett i årets cup.
Nästa cupstopp blir som bekant i Kumla den 6-7 oktober och många minns kanske banan vid Djupadalsbadet för snön och den bottenlösa leran under SM 2010. Och för Ola Hellström, som körde snöslunga i två dygn för att få fram ett körbart varv.

Mycket talar för att vi får barmark under årets tävlingshelg, men så mycket mer har vi inte koll på. Dags därför att kolla med tävlingsledar-Ola vad som gäller och vad han har på gång. Varsågod:

"Vi har ett team, samma som 2011, med tre kameror som kommer att filma under årets tävling. Vi har ju 5-årsjubileum så vill vi att det skall märkas så vi kryddar årets upplaga med dubbla speakers. Dels den rutinerade Oscar Ekstam, sen tar vi in en lokalkändis från P4 som heter Tomas Jennebo som också är mannen bakom cykelradion.se ihop med Anders Adamsson. Vi satsar på radioreklam också, i två olika kanaler, och hoppas på storpublik då vi kör vår omtyckta bana ett stenkast ifrån Kumla centrum.

Vi är nog först ut med att ha en företagscross också tror jag. En sportklass riktad mot företag som säkert kommer bli underhållande att titta på. Hoppas fler arrangörer tar efter detta för att introducera sporten för fler.

Vår bana i kumla innehåller flera olika underlag vilket sätter cx-åkarnas skickligheter på prov. Gräs, grus, asfalt, träflis och en kort sandstrand. Snabbåkta partier blandas med kurviga. Eftersom vi för första gången kör en dubbelhelg så vänder vi på åkriktingen i parkdelen på söndagen och använder oss av en specialbyggd bro för att banan skall kunna korsa sig själv. Vi hoppas på ett perfekt cx-väder den 6-7 oktober."

Vi vill också passa på att tipsa om den fina filmen som producerades efter 2011 års upplaga. Mycket nöje, vi ses i Kumla.Anmälan till Kumlacrossen ska ske via IndTa senast den 1:a oktober. Ni hittar cx-tävlingarna under 2013 års program.