lördag 8 september 2012

Episk långcross

Etappcross?


Kanske inte det första man förknippar cykelcross med, men nån gång från början handlade det om att ta sig till nästa by, nästa kyrktorn på snabbast möjliga vis. Sen blev det regler, varvbana, trappor och hinder.

Men det kanske behövs en softare motpol ibland." Critical dirt - a study in crossification" är just en sådan laidback tävling. Några sköningar som får en idé om ett etapplopp. 80 andra sköningar som väljer att genomföra det. Slimmad organisation, glada tillrop, flåsande i backar, dammiga vägar, färja. Dessutom halva tyska parken av gamla Volvobilar, det ger en viss Molteni-känsla till vyerna. I viss mån, med svenska frisksportarögon mätt, förekommer en del rökverk och dryckjom i filmen. Kan vara bra att veta innan ni visar era barn hur det kan gå till. I övrigt är det en fantastisk blandning av stilar, cyklar och utrustning.

Det hela kryddas bitvis med musik från ...med sk lågt underhållningsvärde. Bara det skapar en egen dimension till cyklandet. Så här är ett mer än värdigt komplement till Dallas. Now lets have some fun!