söndag 30 september 2012

Introcross 3 - bilder och resultat

Stor uppslutning i Göteborg idag då Introcross 3 gick av stapeln i Skatås.

Här kommer några bilder från basecamp där det bjöds på kaffe och bulle, prisutdelning samt fina utlottningspriser från Epic Travel Gear och Continental.

Äkta cx-camp med grejer utspridda överallt och cyklar för en kvarts miljon slängda i gräset.

Ledaren av cx-cupen i Superklass, Axel Wannerskog Göteborgs CK, hänger i tältet innan start.

Däckdiskussioner...

Olof nålar nummerlapp och sörjer sitt växelöra.

MCK:s Thompson, Harring och Elgström snackar ihop sig inan start.

Team Ridley Discount fanns på plats med samtliga fyra åkare idag. Här ser vi två av dem med en potentiellt femte i mitten?

Revolver-Marcus i sällskap med ännu en MTB-cyklist från CK Master. UFO-cyklister (Undefined Fiets Object) får enl. regelverket så kraftiga poängavdrag att de aldrig visar sig utan en cross igen. Att straffa fram ett intresse är ju ett gammalt knep inom sporten.

Efter målgång placeras cykelresterna i den ordning som de förs över linjen. Några har märkt att det är lättare att ta en placering här än ute på varvet.

Prisutdelning feat. CCL och Sven the Man med dotter Yrla.

Ungdomarna till höger står som ljus i väntan på godsakerna.

En mycket kort racerapport också, observerat från fjärdeplatsen;

Axel kastade loss redan på första varvet och körde ohotad hem bucklan även denna söndag. Bakom jagade en dynamisk duo bestående av Henrik och Olof, den senare på lånad cykel som visade sig gå minst lika bra som den vanliga, vilken senare skrapades ihop för källsortering. Eventuell kunde ekrarna knipsas av och återanvändas.

Kampen om fjärde plats stod mellan Christian oh Björn som bjöd på en delikat, belgisk paråkning i 20 minuter innan Björn gick ifrån med minuten kvar att köra.

Här är resultaten från dagens race. Nästa Introcross är planerad till den 21:a oktober.