söndag 9 september 2012

Introcross 1

Premiär!

Idag var det äntligen dags för årets första Introcross. Förväntningarna var höga och luften dallrade kring Skatås friluftsområde i Göteborg. Skulle det komma några? Skulle allt vara som vanligt? Skulle det kunna bli bättre?
Spänd förväntan.
Nu ligger detta till stor del i händerna på en trygg norrlänning, så några orosmoln var inte att tänka på. Cykelcity Lasse och Sven "Nys" Abrahamsson hade styrt upp det med bravur och visst kom det crossare från när och fjärran. Ett 20-tal nya och gamla ansikten dök upp för en trekvarts organiserad träning och 2x15min träningstävling. Uppvärmning med av-/påhopp på cykeln, start med tight vänsterkurva och speedwaysladd, korsa så många beachvolleyplaner som går, var några moment som tränades. Ett nytt område och ny cykelcrossbana hade lokaliserats. Det gav mindre kontakt med övriga motionärer i området. Varvet tog ca 5 min och innehöll massa spännande moment varav rundning av toaletthus på skrå, tillhörde det mest spektakulära. Det vurpades vårdslöst åt alla håll trots att det bara var högersväng. Eftersom Introcross skall vara soft och enkelt, drogs det på stenhårt inför racet. Nummerlappar?!, spraymarkerad start-/mållinje, småkoner och plastband. Det sistnämda användes dock inte.
Start utan att gena...
I den här takten kommer Introcrossen inom tre år ha dubbeldepå, tvätt och mekaniker... Men när allt väl kom till läget då det var dags för start. Var det ändå enkla regler som att "du får inte gena i startkurvan, sen är det fritt". Heaten gick över 15 minuter vilket blev tre varv. Vid målgång lades cyklarna upp i turordning, placeringar antecknades och sen var det uppställning till heat 2.
Ordning och reda.
Ett lätt duggregn kryddade båda heaten och gjorde gräspartierna såphala. Detta kompenseras genast med lägre luftryck i däcken, så var det frid och fröjd. Efteråt bjöd CX Sweden med Björn och Caroline i spetsen på fika till premiärdeltagarna och i samband med det delades det ut fina priser till väl kämpande cyklister.
Dignande fikabord och CXS Björn själv med fingrarna i syltburken.
Noterbart var en mångdubbel ökning av Crux ramar, feta carbonhjul på snålbromsande skivbromshjul och en ny Göteborgsklubb i ljusblått. Det ser lovande ut inför höstens drabbningar. Vi tackar Lasse och Sven och ser fram emot nästa Introcross på söndag 16/9. Stay tuned at cxsweden.com för tid och plats.
Eftersnack.
Prisutdelning med CCL.
Resultatlista.

#M