tisdag 6 november 2012

Pressmeddelande från CX-gruppen

Just nu rasar den svenska cyclocrossäsongen för fullt och vi har redan bjudits på några riktigt bra cykeltävlingar med många startande. I skrivande stund återstår fyra deltävlingar i cupen och allt talar för att succén fortsätter. Kom gärna och titta eller delta på de återstående tävlingarna i Huddinge eller Vårgårda.

Trots att det återstår knappt ett år tills dess att nästa säsong sparkar igång vill vi i CX-kommittén redan nu bjuda in er klubbar att arrangera cyclocrosstävlingar i CX-cupen nästa höst. Intresseanmälningar tas emot under perioden 1 november till 31 december. Först till Kvarn gäller även om ett visst urval kommer att göras med hänsyn till geografiska spörsmål och om tävlingar exempelvis kan kopplas till andra publika arrangemang.

Säsongen 2013/14 kommer preliminärt inledas den första helgen i oktober (den 5 och 6 okt). Ambitionen är sedan att två cuptävlingar ska hållas vartannat veckoslut fram till månadsskiftet november/december. Sammanlagt talar vi då om nio deltävlingar i cupen samt SM som ska gå av stapeln helgen 16-17 november.

Vi vill också trycka på att det är enkelt att arrangera en CX-tävling i dag och att CX-gruppen arbetar med att underlätta arrangemang ytterligare. Förutom en pedagogisk manual om hur man går till väga, finns ett släp fyllt med material för banbygge och gruppen erbjuder också sitt stöd genom hela arrangemanget.

Under de senaste åren har cuptävlingar genomförts på alltifrån idrottsplatser och gräsytor i bostadsområden, till de allra centralaste stadsparkerna där det mest spektakulära kanske var Kungsancrossarna mitt i centrala Stockholm. En ambition har varit att ta arrangemangen, som är väldigt publika till sin natur, till områden där folk rör sig, även om det i slutändan måste vägas mot tävlingsbanans kvalitet. Därför kommer tävlingsansökningar som planerade till relativt centrala platser på den aktuella orten att premieras. Om sedan arrangemanget kan kopplas till exempelvis stadsfester eller höstfestivaler så är det lysande.

Skicka klubbens intresseanmälan där ni i korta ordalag beskriver när, var och hur ni vill genomföra er cuptävling hösten 2013 till cxgruppen@scf.se före årsskiftet.

Med vänlig hälsning,
CX-gruppen