fredag 9 november 2012

Huvudstaden kallar

Dags att trimma styrlagret. Och igångdraget.
Vi närmar oss den näst sista cuphelgen och det har blivit dags för Stockholm att visa upp vad de kan. Som arrangörer bakom helgens tävlingar står CK CX och Cykloteket och ni kan lita på att det finns gott om crossälskare i båda leden.

Platsen för tävlingarna är Flottsbro friluftsområde och banan finns sedan ett tag ute på STHLM Cyclocross hemsida. Det ser ut att bli tekniskt och kurvigt värre, dvs en skarp kontrast mot Sunne.

PM finns här och startlistor här.

Glädjande också, men kanske inte förvånande, att ett stort antal cyklister är anmälda och det ligger lite festlig stämning i luften också, med stolleprov planerade på lördagskvällen.

Men, i sann svensk anda kan vi inte enbart elda på med positiva fakta och uppsnack inför Stockholmshelgen. Det kommer en tid efteråt också, ni vet tomheten och det meningslösa livet innan nästa tävling. Vårgårda står ju för avslutningen i år, men det dröjer en månad efter Stockholm innan det är dags och det kan kännas tungt att hantera om man är oförberedd.

Vårt tips är enkelt. Förbered dig INTE inför en månads tomhet. Fyll den med mer CX. I vår kalender ser ni vilka lokala race som körs och om inte detta är nog så vill vi tips om helgen den 17-18:e november i Belgien. Vi återkommer förstås till den.

Och avslutningsvis, ett tips till eventuella cx-wannabes som tänkt hänga på det utspridda fältet och åka med runt banan utan att betala startavgift. Don't!