torsdag 29 november 2012

Inbjudan till etapplopp - på cross!

Idag blev vi kontaktade av en dansk arrangör som lanserar en ny, skön tävlingsvariant - etapplopp på cykelcross. Vi hoppas att även svenskar nappar på det här loppet som körs över fyra etapper på två dagar endast 25-30 km från Malmö. Vi tar tacksamt emot en racereport från tävlingen för publicering här på hemsidan.

Så här skriver Lars Errebo i sin inbjudan till NewUltimate Cross Challenge:

Der inviteres hermed til Cross Etapeløb den 15. og 16. december 2012 i Albertslund/Vallensbæk Strand tæt på København. Løbet afholdes over 2 dage og 4 etaper på tekniske og tilskuer venlige ruter. Masser af grus, græs og sand kendetegner dette løb.

Der er flotte præmier med blandt andet en præmiesum til Eliten på 5000,- kr. hvoraf de 2000,- kr. går til den samlede vinder af de 4 etaper. Den samlede vinder afgøres ud fra placerings point på de enkelte etaper.

Lørdag den 15/12 afholdes der prolog om formiddagen og samlet start om eftermiddagen. Der køres på en kuperet rute med fortrinsvis på grus og græs med små sektioner af sand. Der er 2 forhindringer samt trapper. Ruten er magen til den meget roste rute fra CK FIX crossløbet i 2011. Prologen er ca. 2,3 km for U11-U15 og 4,6 km for alle andre klasser (1 eller 2 omgange på ruten). På den samlede start køres der fuld distance/tid i henhold til gældende regler på samme rute.

Søndag afholdes der Sprint konkurrence om formiddagen og samlet start om eftermiddagen. Ruten foregår ved Vallensbæk Strand. Der køres fortrinsvis på græs og grus/sand. Halvdelen af ruten køres på sand med transportstykker mellem de forskellige sandstykker. Den er ikke meget kuperet, men et par af passagerne i sandklitterne skal nok udfordre rytterne og pulsen kommer med sikkerhed op i det røde felt. Sprint konkurrencen køres i heats af 3-4 ryttere. Hvert heat er én omgang. Såfremt at der er flere end 6 ryttere til start i en klasse køres der indledende heats og derefter finaleheats med 3-6 ryttere. Dette er helt nyt i Danmark og skal nok trække tilskuere til.

Læs mere om løbet her: http://www.dcu-tilmelding.dk/visProposition.aspx?LobsID=667

Motionryttere er meget velkomne.

Har du ikke licens kan du tilmelde dig motionsklassen kan du gøre det her: http://www.dcu-tilmelding.dk/Tilmelding.aspx og tryk på fanebladet ”uden dansk licens”.

Skriv MOT20000000 i UCI koden. Du kan også tilmeldes på dagen og der vil i Motionsklassen ikke være efter tilmeldings gebyr. Her kan du også stille op på din Mountainbike hvis du ikke har en Crosscykel.

Du kan læse mere på vores hjemmeside som løbende vil blive opdateret. http://ckfix.dk/cm287/

Venlig hilsen
Crossudvalget
NewUltimate Cross Challenge