måndag 12 november 2012

Crossnytt måndag

Flottsbro friluftsområde förvandlades i helgen till ett festivalområde där det cyklades, dansades, rockades, härjades och fylldes vattenlås till sena kvällen. Cross-Sverige bjöds på ena riktiga godbitar - Sthlm Cyclocross och CXCX-crossen. Banorna var finurligt konstruerade så att ytan mellan skidbacken och sjön utnyttjades maximalt. Och man behöver ju inte vara varken geolog eller oceanofil för att lista ut att ett sådant stycke mark är surt.

När arrangören komplimenterades för fältets förträffliga förutsättningar replikerade de lika snabbt som Darvell tar en feldoserad gräskurva:

- Vi trodde ni Göteborgare redan var impregnerade av allt regn.

Så sant. Vid närmare eftertanke så tillför västkustborna ytterligare fukt till banan. Därav "snigelspåren" och översvämningarna i duschen.

Glöm inte att fylla i CKCX:s enkät och tyck till om helgen. Bra initiativ!

Helgens, cupens och Sveriges suverän - Magnus Darvell plöjer lera med Flockhart och Ludde bakom. Foto: Elias Håland

Resultat och tävlingsrapporter hittar ni som vanligt i vänsterspalten hos alla våra ihärdiga crossbloggare som envisas med att höja Stockholmshelgen till skyarna. Vi kan inte annat än att hålla med. Speaker-Oscar var "on fire" och sågs dansa spontant vid flera tillfällen. I sina bästa stunder rappade han nästan fram kommentarerna och påminde oss lite om helgens power-hit (låt som spelas ofta) som ni hittar nedan.

"Have you ever been told that you look like a llama." Priceless!

För den kompletta samlingen CX Hits 2012, håll ut tills avslutningshelgen då vi presenterar hela listan.

Bilder från Stockholm
Lagom till ännu en arbetsvecka har vi samlat ihop en massa bildlänkar från helgen och lagt upp under vår bildsida. Detta så att ni under varje rast, håltimme eller rödljus kan smita in och få er en dos lerig cross. Tack för alla tips, skicka gärna fler till oss. Och kom ihåg, det kan vara bilder på allt som har med cross att göra. Nakenhet undanbedes ej.

Wåffelcrossen
har avslutat i helgen också. Ett sista race med runt 50-talet startande, som vanligt med god geografisk spridning och härlig stämning. Läs mer om gårdagens arrangemang här. Om ni har en slant över och vill investera i säkra papper - satsa på gänget bakom Wåffelcrossen. Det råder knappast något tvivel om att de har mer att ge i crossvärlden och vi ser med spänning fram emot nästa år och de nya planer som smids vid Vätterns södra strand. Tack för allt ni gett till sporten i år grabbar!

Resultat 
från ALLA cupens deltävlingar finns nu också upplagda under cupsidan.

Belgien
bävar inför den uppkommande crosshelgen med extra allt från Sverige. Idag landade utlandstillstånden från SCF och nu kan väl bara Gud själv stoppa den Göteborgska delegationen. CX Sweden har förstås en representant med på resan och lovar en utförlig rapport efteråt, både från lördagens egna start och från söndagens Superprestige. 

En närmast religiös stämning har infunnit sig så här ett par dagar innan avfärd och mailen går varm mellan deltagande parter med allt från goda tips, stövelråd, däckspecar och förvirrade uttryck av glädje och förväntan. Eufori råder och detta kan förstås bara sluta på ett sätt under söndagens Superprestige. Vem som ska köra hem på måndag morgon avgörs genom supportervarianten av sten, sax och påse - öl, frites och klappkeps.

Googlade på "klappkeps" och fick träff på denna bild. Säga vad man vill om Google, men de har bra koll. Göteborgs CX-gangsters efter cuptävlingen i Lidköping 2011. Fr.v: Anton, Sven, Patrik, Petter, Thomas, Mattias, Philip, Mattias och Olof. Strax utanför bild: Glenn, Glenn och Glenn. 
Foto: Björn Fredriksson