torsdag 1 november 2012

Inför SM

Plötsligt träffas vi igen  - alla sköna crossåkare i Sverige, alla medtvingade anhöriga, familjer och vänner som så ömt visar oss sitt intresse och på frågan om de fryser alltid svarar; nej.

Ett par tips från oss i CX Sweden Supporter Fan Club till alla som åskådar cross, alltså även åkare som inte kör för tillfället:

- beväpna dig med oväsen. 
- stå inte tyst
- frys inte
- njut av allt som serveras, det finns där för din skull
- låtsas inte veta vilka alla åkare är, det vet ingen
- kommentera gärna och mycket, helst hur du själv hade agerat i liknande situationer
- uppmuntra offensiv åkning
- uppmuntra defensiv åkning

Fler tips hittar ni på vår supportersida och i vår Supporterguide.

Vi närmar oss raskt årets höjdpunkt, SM i cykelcross som i år avgörs i rekordmånga klasser/starter. Det blir full cirkus hela dagen utanför Selma Spa. Här hittar ni PM och deltagarlistor inför helgen.

Oscar Kumlin på Selma Spa+ hälsar alla hjärtligt välkomna till Sunne och ser fram emot två härliga tävlingsdagar. Dessutom drömmer han crossdrömmar om nätterna:

"Jag har sett fram emot någon slags "clash of the titans", dvs att Darvell hade fått en match mot Kekke och Emil, samt att Åsa blivit utmanad av Alexandra och Emma Johansson. Men så verkar det inte bli, men om de läser detta och känner sig manade så packa bilen och kom till Sunne."


Vidare skriver de så här gött om publikens möjligheter till njutning:

"Publiken får uppleva spännande och tät racing på en överskådlig bana och kan följa de tävlande från läktaren, sitt hotellrum, baren eller utomhuspoolen."

Belgien möter publiken med öltält, frituur-snacks och trängsel. I Sverige möter vi med välgörande grönsaksdrinkar i baren, sköna spabehandlingar och exklusiva utsikter från rum fyllda med kuddar i lugna färger. Kanske blir det vårt sätt att locka galna supporters med plasthorn och megafonmössor på huvudet till nordligare breddgrader vad det lider. För visst tål Sverige en världscuptävling snart?

Banan utlovas påminna om förra årets varv och vädret ser ut att komma uppifrån och ned över Värmland, med möjlighet till uppehåll på söndagen. Dessutom ger prognosen plusgrader och en ordentlig genomvattning av området nu under veckan, så limma något som biter (både på fälg och underlag).

Vi ses i Sunne!