måndag 19 december 2011

Våffelcupen 2011 är till ända

Rapport från årets sista Våffelcross. Varsågod Victor:

Då har sista tävlingen i cupen avslutats, vädret var väl inte riktigt som utlovat, utan istället för barmark och nollgradigt blev det rejält med snö under lördagsnatten. Snön resulterade i ett 10-15 cm tjockt vitt täcke som gjorde spårvalen minst sagt intressanta i den för en vecka sedan så leriga banan. Kul att vi i Jönköping dagen till ära gästades av ett gäng från Kolmården och Göteborg.

I MTB-klassen plockade Dick Samuelsson från Kolmården hem segern och i CX-klassen fick än en gång Micke Karlsson passera mållinjen som ohotad 1:a, stort grattis till er och dubbelgrattis till Micke som också tog hem totalsegern i Cupen.

En stark insatts kom från Patrik Axelsson, JCK som med sin Fixie rullade in på en tredjeplats, härligt att se tekniken som behövs för att utan frihjul och broms ta sig nerför dom såphala backarna, kanske hade han det smartaste cykelvalet idag med tanke på underlaget, tyckte mig se att dom flesta hade problem med antingen växlar eller is på fälgen och utebliven bromsverkan.

Det hann bli fem deltävlingar i Våffelcupen och redan finns planer för nästa säsong, ev med ett upplägg där fyra tävlingar körs på hösten och fyra tävlingar på tidig vår innan MTB-säsongen kommit igång. Klart är att upplägget kommer vara liknande som i år med enkla regler och enkla medel för genomförandet.

Resultat från helgen och cupens totala poäng kommer inom kort läggas upp här och på cykellistan.se.

Massor av tack till cykellistan.se, cxsweden.com, deltagare och publik och inte minst till Östercykel i Jönköping som ställt upp med massor av fina priser, eller vad sägs om pulsklocka, skoöverdrag, kläder och reservdelar.

Vi syns snart igen över en Våffla eller två.

///Victor Johansson