måndag 12 december 2011

Race report Göteborg - Magnus Darvell

Foto: teamkalas.se
Rapport från den 14:e och sista cupstävlingen i Göteborg. Varsågod Kung Darvell:

När jag på lördag kväll vid middagsbordet fick höra av Lisa Ström att den alltid så snabbe Emil Lindgren var anmäld till söndagens race började jag direkt fundera i banorna att hårdkörningen i Lidköping var lite onödig då jag vann med väldigt god marginal. Samtidigt visste jag att jag hade andra fördelar mot honom just i år eftersom han inte tävlat cyclocross och bara kört något enstaka träningspass på cykeln.

Banan bestod av halkig körning i skog, tungåkta gräspartier, snabba gruspartier, sandhinder och en riktig ”cyclocrosstrapp”. Alltså innehöll banan allt jag längtat efter! Under teståkningen av banan så märkte jag att tävlingsvila är väldigt välkommet eftersom jag trots den superroliga banan åkte och tänkte på att det var jobbigt att bli blöt och benen var sega.

När väl startskottet gick så förbyttes min trötta och blöta känsla till att jag faktsikt är i bra form och att det var skoj att rejsa i blöta förhållanden. Jag tog över ledningen och skapade lucka redan tidigt under första varvet. När jag skulle lägga upp cykeln på axeln vid första trappassagen tappade jag dock balansen lite och tog emot mig med cykeln liggande på marken och böjde därför växelörat en aning så att växlarna gick kasst. Lyckades ändå skapa lucka ganska snart igen och byta cykel.

Emil låg loppet igenom 20-30 sekunder bakom och jagade. Inget roligt avstånd på en teknisk bana där misstagen är ofta förekommande och kan kosta mycket tid. Men jag lyckas hålla mig på benen ända till mål trots att jag körde nästintill utan broms några varv eftersom leran slet rejält på beläggen. Jag är väldigt nöjd över vinsten och att jag vann CX-Cupen med maximala 900 poäng. Nu är siktet inställt på VM i Koksijde, Belgien i slutet av Januari, men redan till helgen väntar en världscuptävling i Namur, Belgien för att skrapa ihop viktiga UCI-poäng för en bättre startposition på just VM.

Stort tack till Mölndals CK för ett superarrangemang och en av Sveriges bästa banor om inte den bästa. Att varv på varv få kasta sig utför de hala utförslöporna och med sladd ta sig an de luriga kurvorna på skrå efter dessa var för mig CX-Cupens höjdpunkt!

MVH
Magnus Darvell