tisdag 6 december 2011

Rapport från Våffelcrossen

Här kommer en härlig rapport från Jönköping och den näst sista deltävlingen av Våffelcrossen som kördes den 4:e december. 

Micke vann!
Då har fjärde och näst sista racet i Våffelcrossen kommit och gått.

Med +2 grader och bitande vind var det ett något mindre startfält än tidigare söndagar men mer än tillräckligt för att skapa den riktiga tävlingskänslan. Banan hade dagen till ära efter gårdagens ihållande regn blivit rejält hal och lerig, dvs perfekta crossförhållanden.

Första varvet öppnade Patrik Axelsson i högt tempo med sin Fixie med resten av fältet jagandes hack i häl, kanske ett något för högt tempo visade det sig senare när, enl honom själv något av ett berg tornade upp sig och han tvingades slå av tempot. Ledningen togs snabbt över av Mikael Carlsson som höll den stabilt med mig själv, lite på avstånd jagandes med lungorna hängandes på utsidan.
Kul att det trots det bistra vädret ändå kommit en relativt stor publik för att med hjälp av koskällor, visselpipor och bjällror hjälpa till med motivationen i springbacken. 

I vanlig ordning var det prisutlottning och Våffelmumsning inne i Hallbystugan efter en varm dusch och upptining av händer och fötter.

Stort tack till alla deltagare och inte minst publik, vi syns om fjorton dagar för den för denna säsongens sista tävlingen i Våffelcupen.

/// Victor "våfflan" Johansson

Resultat och sammanlagt