torsdag 6 oktober 2011

Race reporters Kumla & Söderköping

Inför andra cuphelgen är det dags att presentera två nya race reporters och för er som följer cykelcross och cykelbloggar så blir det ånyo två bekanta ansikten. Om första helgen gick i ungdomens tecken, med färska och friska förmågor i Lisa och Adam, så närmar vi oss nu andra änden av skalan. Janne och Stefan var i princip med och uppfann cykeln men den som räknar bort dem på grund av ålder ligger riktigt brunt till. De här gubbarna är rent livsfarliga och snabba som få. Mest sannolikt är att du inte ser röken av dem när starten har gått i Superklassen.

Från lördagens cupdeltävling i Kumla rapporterar Stefan Carlsson, en skön veterancrossare från Falun som ofta bjuder på sig själv. Stefan framhäver gärna sin roll i Faluns tidiga markering på crosskartan och han var också en av de första som kittade upp sig med CX Swedens crossjacka för ett par år sedan.

Vi ser fram emot hans rapport från förra årets SM-bana där vi såg snö när det begav sig. Skönt för Ola att slippa snöslungan i år...

På söndag flyttar cupen till Söderköping och Ramunderberget strax norr om stan. Av 2010 års bana att döma har vi här en av de åkmässigt tyngre upplevelserna som verkligen gallrar ut starka ben från skovärmare. Bra då att vi har Janne Jacobsson som rapporterar, en CX-profil som gjort sig känd för att inte alltid vara nöjd. Icke desto mindre är han en av CX Swedens riktigta favvo-crossare, särskilt som han ofta och gärna delger övriga fältet sina synpunkter om allt som rör cykelcross.

Vi önskar både Janne och Stefan lycka till under helgen och det är inte omöjligt att de rent av möts i någon spurtduell på fältet.