lördag 29 oktober 2011

Idag smäller det!

Idag är det dags för en av de häftigaste deltävlingarna i Cx-cupen 2011 - Stockholm Cyclocross. Varför är den häftig då, undrar vän av landsbygd och ensamma träningspass i måttligt tempo. Jo, cykelcross är i grunden en publikvänlig actionsport och om man lägger in ett kokande storstadscentrum runt banan så får man en sanslöst häftig inramning som ger både publiken och cyklisterna en extra kick. Att banan sedan är både snabb, teknisk och trång skapar många kontakter, dueller och massor utav underhållning.

STHLM Cyclo Cross from Mattias Haal on Vimeo.


Så här skriver Hans Mård och gänget på Cykloteket om dagens drabbning i Kungsan:


Banan är färdigplanerad och arrangörerna av stockholm cyclocross kan utlova en grymt cool bana. Roberto Vacchi har pluggat på med crosstermer och TV-teamet har planerat in de bästa kamerapositionerna. Så missa inte crossfesten inne i centrala Stockholm, kom som åskådare och se när de tävlande gör upp om segern. Beställ in en öl eller en kopp kaffe från något av alla de caféer som banan passerar eller ställ dig vid någon av de häftiga passager där banan går och heja fram just din favorit.

Kan du inte vara på plats under tävlingsdagen så sänder TV10 ett sammandrag av tävlingen lördagen 12/11 klockan 16:00 med repris söndag 13/11 9:55.

CX Sweden önskar alla cyklister, arrangörer och publik en härlig dag i Kungsträdgården, Stockholm. Kör så det ryker!