onsdag 5 oktober 2011

Inför: CX-cupen Sunne

Ack Värmeland du sköna.

Just hit till Sunne i hjärtat av Värmland drar CX-cupen den 15 och 16 oktober. Värdar för arrangemanget är Selma Spa+ och CK Skoghall, båda med goda erfarenheter av stora arrangemang och tävlingar. Som nykomling i CX-cupen går man ut hårt och satsar på en dubbelhelg. "Selma Spa+ Stora pris" på lördagen och "Sunnepokalen" på söndag.

Tävlingarna kommer att hållas i direkt anslutning till Selma Spa+ med bästa möjliga förutsättningar för en omväxlande bana. Gruspartier, gräspartier, djup sand och spännande bropassager kommer att möta cyklisterna. I sluttningen ner mot skidstadion där både skid-SM och årliga ryttartävlingar har hållits, kommer det att utkämpas hårda fighter både uppför och utför. 

Selma Spa+ har dessutom ett mycket förmånligt boende för cyklister och medföljande. Kanske läge att boka en massage mellan racen. Lerinpackning lär sköta sig självt. Tävlingarna kan med fördel betraktas direkt från utomhusjacuzzin ett par meter från banan.
Runt om Sunne finns även massor av vackra natur- och kulturupplevelser, Frykensjöarna, Selma Lagerlöfs Mårbacka mm finns inom någon mils radie. 

/Mattias

Gräääääs
CX Sweden: Hej Oscar Kumlin, Marknadsansvarig på Selma Spa+ och initiativtagare till crosstävlingarna nästa helg. Crosstävling i Sunne, hur kommer det sig?
Oscar Kumlin: Jag tycker cross är kul, och när jag började jobba här för ett år sedan så insåg jag att området utanför var perfekt för en crosstävling. Jag tyckte också att det som tävlade skulle slippa byta om på parkeringen och duscha i kalla dushar efteråt. Så jag pratade med Skoghall CK Hammarö om vi inte skulle ta och ordna en tävling tillsammans, och den klubben gillar ju att dra sitt strå till stacken i tävlingssverige så så blev det.

CXS: Vad har du själv för bakgrund inom cykel?
OK: Jag cyklade mtb i mitten av nittiotalet, sen fick jag en nytändning för ca 6 år sen och började med lite långlopp. Men precis som många så insåg jag hur kul det är med landsväg så jag har mest tävlat på vägen de senaste fyra, fem åren.

CXS: Eftersom Sunne gör premiär i cupsammanhang så är vi lite extra nyfikna på vad ni har att bjuda på. Hur vill du beskriva er bana?
OK: Med risk för att det låter som golfbanor så skulle beskriva dem som att det är två ondulerad parkbanor med naturliga hinder. Naturliga på så vis att trapporna vid skidstadion alltid finns där, precis som sanden på volleybollplanen, trapporna upp till poolen och bropassagerna.

CXS: På bilderna från Selma Spa+ har vi sett stora gräsfält liknande dem man ser på belgiska tävlingar. Är Värmland Sveriges Belgien?
OK: Det kanske är så, med tanke på hur många bra cyklister som Värmland fostrat så borde det finnas likheter. Men är inte Belgien lite väl mycket misär, flottig mat, och tvätta sig i en badbalja efter racet? Jag tar hellre after-racepratet i en bubbelpool.

CXS: Berätta lite mer om Selma Spa+ och vad man kan sysselsätta sig med mellan tävlingarna? Visst hade ni något bra erbjudande på logi för cyklisterna också?
OK: Visst har vi det. Mellan racen tycker jag man ska vila och skaka vader, det är ju trots allt cuppoäng på spel. Annars kan man lyssna på Jens Westergren som håller ett föredrag om hur man blir bra på cross, och han har ju bra koll. Om jag inte minns fel är det väl Lombardiet runt på TV på lördagen som många säkert vill kolla på. Sen tycker jag man ska passa på att bada lite extra.

CXS: Vi på CX Sweden önskar lycka till och hoppas att många cyklister tar chansen att bryta ny CX-mark och hjälpa Oscar att vända på gräset i Sunne! Sista anmälningsdag är den 7:e oktober - anmäl dig NU!