torsdag 25 oktober 2012

Det bubblar cross i Värmland


Cyclocrossens förlovade tjusning sprider sig. CX SWEDEN.COM fick ett härligt brev från Jonas Evaldsson i OK Tyr MTB/Värmlands Cykelförbund. Ett brev som vi gladeligen väljer att publicera i sin helhet nedan. Och vi kommer givetvis lägga in Värmlands träningar och tävlingar i vår eminenta Crosskalender.
Vi älskar cross och tycker att det är fantastiskt kul att intresset växer för att utöva sporten på en mer lokal nivå. Så sitter ni glada på en skitig cross-hoj med en lokal liten träning eller träningstävlingsserie därute i vårt avlånga land, tveka inte att höra av er till oss så sprider vi er glädje och kanske kan vi hjälpa er att bli fler.

/Oscar
CX Sweden

Brevet från Värmland:
"Vi är ett antal crossentusiaster i Karlstad som är medlemmar i OK Tyr MTB som förra året körde en träningsserie som vi kallade KCX (Karlstad Cyclocross). Det blev totalt 10 deltävlingar på olika platser runt om i Karlstad. I år har vi också kommit igång och hittills har vi kört 2 deltävlingar, de senaste 2 söndagarna. Vi har tänkt att vår serie ska gå av stapeln varje söndag kl 11 under hösten. 

Dessutom sitter jag med som styrelsemedlem i Värmlands Cykelförbund och vi har under året lyckats få till att vi ska prova att arrangera en mer officiell Värmlandsserie i CX. Som det ser ut just nu kommer det att arrangeras 2 deltävlingar med förhoppning om en 3:e. På lördag är det premiär i Arvika arrangerat av Arvika IS och den 10 november är det planerat att vi ska köra i Karlstad arrangerat av OK Tyr MTB. Förhoppningsvis kommer vi även att få till en deltävling på en rallycross-bana i Karlstad ett par veckor efter den 10 nov. 

Vi i OK Tyr MTB, som arrangerar KCX-serien, har en facebook-grupp där vi lägger ut vart vi ska köra varje söndag och vi har också en hemsida där vi också lägger ut vart vi ska köra. Adresserna finns här: http://www.facebook.com/groups/244641432301930/ och http://oktyrmtb.se/

Värmlands Cykelförbund har också en egen hemsida där det står info om de kommande arrangemangen i Värmlandsserien CX och adressen dit hittar du här: http://iof1.idrottonline.se/templates/Workroom.aspx?id=1884"

/Jonas Evaldsson
OK Tyr MTB