torsdag 20 november 2014

Rekorddeltagande i Jönköping

Här kommer en rapport från Wåffelcrossen i Jönköping, Sveriges kanske trevligaste crossträning?

Fars dag stod det i kalendern, men i Jönköping får vi nog skriva om kalendern och döpa den till ”Wåffelcrossen´s dag”, då det i söndags stod över 70 personer på vårt lilla träningsevent som vi valt att kalla för ”Wåffelcrossen” på gamla KABE sommarland. Två klasser, Cyclocross och MTB, på en bana som man absolut tjänar att åka MTB på. Men, det sista har Crossåkarna kaxat till sig och börjar bli ruggigt snabba! Banan har ett antal tuffa backar som för dagen krävde att man sprang och årets nyhet, en slinga på ett nyupptäckt fält, som dagen till ära bjöd på riktig ”Cross-lera”.


Det mest glädjande var att det var minst ett 20-tal juniorer under 15 år som var med och tampades med sina fäder och mödrar. Att alla sedan efter målgång fick varsin medalj utdelad av nyblivna proffset Fredrik Ludvigsson gjorde inte saken sämre.Undertecknad startade mitt i ledet med den vanliga målsättningen att varva ”team-kollegan” Anna och hålla Urban från Motala bakom mig. Vi behöver inte gå in på exakt detaljer, men avslöjar så mycket att endast hälften av målsättningen uppfylldes och det kostade ett par blodiga knän och en utslagen tand. 

Banan var tungkörd och lättvurpad och många var det som fick bita i leran och gräset men lyckligtvis inga större incidenter. Alla visade en ömsesidig respekt för varandra och hejar glatt på varandra när man åker om eller blir omåk, precis som det ska vara. 40 minuter plus ett varv kan vara en evighet, men med det enorma publikstödet som man har längs med banan så känns det inte bara lätt utan man känner sig som ett fullblodsproffs.

Efter avslutade 40 minuter så bjuds det som vanligt på korv/bröd och den självklara Wåfflan. Dessutom bjöds det på ögongodis i form av cyklar från de lokala butikerna Öster Cykel och Sportson, men även en dansk cykeltillverkare ”Pronghorn” hade hittat till Jönköping med sina fina cyklar. De 140 stycken korv med bröd som var inhandlade gick åt till att hålla de 70 personerna mätta och belåtna, resten gick åt till att lugna de över 100 personerna som letat sig ner till banan bara för att titta på.
Visst är det fantastiskt att ett så enkelt arrangemang, utan en massa krångel, kan ge så mycket glädje och gemenskap!! Mer Wåffelcross åt folket!


Jag hoppas vi ses den 23:e då det är dags igen och om inte annat så är jag grymt sugen på att åka och testa något av alla de andra roliga ”Cross-arrangemangen” som det bjuds på runt om i Sverige.

Alla foton är tagna av Peter Elofsson.

/Tommy Skagert