måndag 4 augusti 2014

GeRILLaCROSSEN: Mattias Grote Prijs - intervju med grillmästaren

Under augusti månad arrangerar CX Sweden tre grillkvällar. I samband med dessa inbjuder vi alla korvätare att ta med sin cykel av valfri modell och jaga runt en bana tillsammans med oss, för att stärka aptiten och lufta gräsmattan. Vi kallar konceptet för GeRILLaCROSSEN och en inbjudan till samtliga tre träffar hittar ni här. Rättvisa poäng kommer att delas ut, förknippat med hur snabbt man jagar runt varven, och i slutändan summerar vi ihop detta till en trevlig summa och ni kan hämta ut en belöning för er insats. Förvillande likt en liten crosscup med prisutdelning.


- - - - GeRILLaCROSSEN 2014 - - - -
14:e augusti - Bollebygds skola
21:e augusti - Hindåsgården
28:e augusti - Fässbergsskolan, Mölndal

- Samtliga med start kl 18.30.
- Betala 100 kr för att cykla och äta alla tre gångerna. Engångsbiljetter säljes ej.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -


Gerillacrossens första delmoment närmar sig med samma hastighet som allt annat i framtiden. Redan den 14:e augusti är det dags att ställa sig på linjen för Mattias Grote Prijs, så vi ställer några frågor till premiärens Grillmästare tillika banläggare; Mattias Cedwin – Bollebygds svar på de flesta crossfrågor:
Mattias figurerar med sin majoflagga, känd från CX-galan tidigare i år.

Hej Mattias
Hej Crossvänner

Du är ju lite ansvarig för allt den första roliga torsdagkvällen. Hur gick tankarna när du valde bort TV-sända Allsång med Gerda och istället anmälde din ort till Gerillacrossen?
Egentligen var det aldrig någon tveksamhet i det valet. Redan namnet Gerillacrossen gör att man får nått underligt i blicken, det känns lite underground, subkultur och t.o.m outlaw. Det kan även vara röken från grillen som gör nått med ögonen. Sedan gammalt finns här traditioner med tveksamma cykelevenemang och så sent som 1997 gick här att få en halv special grillad för 15 spänn.

Vad kan du berätta om banan?
Mattias Grote Prijs går på något så förbjudet som en skolgård. Ingen vet om det smyger någon ilsk studierektor i omgivningarna. Banan bjuder på massa kurvor, blandade underlag, sandfålla, trappa och ett 3m pavé parti. Dessutom på något så vackert som en igenväxt fotbollsplan...man blir gråtmild.

Vart är det smidigast att parkera sin bil, om man inte vill slita på tuberna och cykla till start
Det finns parkering i direkt anslutning till Bollebygdsskolan. Välj själv vilken sida om ån, tuberna slits obetydligt oavsett.

Vilket är ditt bästa grilltips?
Hett och hårt, samma känsla som i cykelcross rekommenderas. Inget tjafs.

Enligt din mening, är det kol eller gasol som gäller för bästa resultat?
Acetylen var inget alternativ här och av praktiska skäl lär det nog läggas en härlig dimma från kolbädden.

Åter till den aktiva delen av grillfesten, cyklingen. Vilken bestående känsla tror du att deltagarna kommer ta med sig efter målgång?
En evigt lång längtan tills nästa torsdag. Plötsligt har veckans sämsta dag (långt sen helg och lång till nästa) blivit hetare än en semesterdag i juli.

Statistik, Mattias Grote Prijs:
Banlängd 2000 m
Banbredd 2,5 m +
Höjdmeter/varv 21 m
Antal kurvor 36 st (varav 21 st, 180gr och 15 st, 90gr)
Snittlängd mellan kurvor 55,55555555555556 m
Underlag gräs 34%, grus 30%, asfalt 31%, jord 1%, pavé 1%, trappa 1%, sand 2%.
Övriga oförutsedda hinder: mördarsniglar, skolledning, smygrökande ungdom, lekande barn, brukshundsklubben.