måndag 28 oktober 2013

Crossfest i Västerås

Cx-entusiasten Johan Lindkvist har uppdaterat oss på de senaste aktiviteterna i Västerås. De verkar ju ha riktigt kul där, kanske ännu ett crossnäste på uppgång i Sverige.

"Lördagen den 26/10 var det dags att riva av den första CX-"tävlingen" i Västerås. Med tanke på stundande cykelfest på kvällen så gav vi den namnet Festcrossen. Banan lades runt Hökåsengropen med alla dom möjligheter den ger till varierande underlag: sand, grus, stigar, lera och gräs. Dagen till ära så hade vi fått regn som bidrog till lite blött gräs också, allt för att göra det hela lite extra crossigt.

Efter tre timmar av banbyggande på förmiddagen så stod det till sist 16 stycken hågade på startlinjen beredda att köra så skiten ur sig själva. Fyra pers med CX, resterande ärrade MTB-rävar. Den som drog det längsta strået och vann den första CX-"tävlingen" blev Tony Carlsson, tätt följd av undertecknad (Johan Lindkvist) som misslyckades med att hänga av Tony med tre varv kvar. Idel nöjda ansikten och positiva ord om banan och arrangemanget efteråt, nu siktar vi på Novembercråssen på samma bana den 23/11 om vädret så tillåter."

Foton: Mikael Iremo