tisdag 2 oktober 2012

Ankdammen och halvtidsrapport från Kompiscrossen

I söndags kördes den anrika deltävlingen Ankdammen i Kompiscrossen här i Stockholm. Lite drygt 50 crossare ställde upp i mer eller mindre raka led för att ta sig an den klassiska banan.

Efter en tjuvstart och lite sedvanlig kalabalik de första svängarna visade det sig att ynglingen Jesper Dahlström var snabbast för dagen. Bakom honom fajtades farbröder, gubbar och män samt en kvinna om förlorarplatserna.

Ankdammen en har fått sin klassikerstatus eftersom den varit med sedan Kompiscrossens barndom. Första gångerna Stockholms crossentusiaster körde sig trötta runt denna lilla göl var det aluminium, kanttrådsdäck och strumpor vars skaft knappt täckte fotknölarna som gällde. Mycket har förändrats sedan dess.

Lugnet/kaoset före starten. Foto: Andreas Nyström
Någon var - ehum - snabb i starten. Foto: Andreas Nyström
Ankdammen var den tredje Kompiscrossen för i år och utan att veta säkert är det en rimlig gissning att vi kommit ungefär halvvägs i årets cup. Vem som leder totalt är högst oklart men det kanske klarnar när snön lagt sig och någon känner sig manad att försöka grotta i dom mer eller mindre kryptiska resultatlistorna med namn som ” Valhallare med Svart Cannondale CX9 med Specializedflaska och röd linda”. Det har varit grym uppslutning på årets tävlingar med 45-50 pers startande varje gång och det är fler än någonsin tidigare.

Även crossare blir äldre och många av oss lyckas på något sätt bilda familj så i år har vi även kört lite knattecross ett par gånger. Återväxten är säkrad. Nu tar Kompiscrossen paus ett par veckor men sen är vi tillbaka. Banor för de kommande racen diskuteras livligt bakom kulisserna men inget är bestämt ännu.

Ni har väl inte missat att Kompiscrossen finns på TV? Sköna ombordklipp från årets tävlingar finns här.

/Peter

 
 
 
Att hålla tungan rätt i mun är A och O.
Foto: Andreas Nyström