måndag 3 oktober 2011

Race Report Ludvika - Adam Steen

Söndagen den andra oktober var det dags för den andra deltävlingen i CX-cupen. CSK Ludvika stod som arrangör precis som förra året. Innan tävlingarna bjöds det på uppvisning i draghund. Roligt med ett sådant initiativ för att visa upp andra sporter, kanske kan det locka över någon att prova på det?

Arrangemanget var kanon. Oscar Ekstam är en bra speaker med mycket kunnighet, han har koll på de flesta namnen, bra koll på sporten och materialet. Han får tävlingen att bli mer spännande och får med den lilla publiken som var på plats.

Banan var samma som förra året. Vilket betyder: kurvor och åter kurvor. En väldigt rolig och förhållandevis platt bana, men även mycket utslagsgivande på grund av alla dessa kurvor. Underlaget bestod mestadels av gräs, men också lite grus, asfalt och sand. Personligen så gillar jag mindre tekniska banor, men för de mer tekniska åkarna så är denna banan väldigt gynnsam.

Jag åkte i den största klassen: Superklassen. Vi hade ett deltagarantal på dryga femtio starka åkare. Vilket är väldigt bra! Starten gick skapligt och jag kom iväg någonstans kring femtonde man. Efter ett par varv så kände jag mig rätt stark och tog upp jakten på framförvarande, plockade fler och fler och kunde gå i mål som en nöjd nia, exakt en minut efter den suveräne segraren Robert Österling

Cykelcross är helt klart en grymt rolig och krävande sport. Här krävs inte bara styrka, uthållighet och teknik. Det krävs också full fokusering från start till mål.

Ser fram emot kommande tävlingar!
// Adam Steen (www.adamsteen.se)

Härligt jobbat Adam. Tack för rapporten och lycka till framöver.