söndag 23 oktober 2011

KM, våfflor, kompisar och danskar

Det räcker att titta ett eller två tillbaka för att se vilken otrolig utveckling vi haft inom cykelcross i Sverige. En cupledig hösthelg var förr lika livlig som en februaritisdag och de som inte tränade låg och sparkade sig trötta framför TV:n, otröstliga inför det faktum att nästa tävling låg minst en vecka bort.

Stockholmspojkar som kompiscrossar. Foto: kompiscrossen.se
Något har hänt. Den gångna helgen har Cx-cupen haft uppehåll men vi har istället kunnat välja bland minst fyra träningstävlingar samt flera organiserade klubbträningar. Detta faktum är något som vi inom Cx-gruppen och CX Sweden ser som ett tydligt tecken på att vi är på rätt väg. Ännu mer spännande blir det om man spanar framåt och fantiserar om var vi står om två år. Har alla dessa träningstävlingar och lokala engagemang växt till cupnivå? Har vi flera cuper i landet? Finns det intresse och utbrett stöd för fristående tävlingar så att kalendern mer liknar den på landsväg och MTB? Spelar Cx-cupen andrafiolen bakom världscupdeltävlingar, VM och huvudstadsserien? Den som crossar får se!

Premiär för Våffelcrossen i Jönköping.

Här kommer delar av crosshelgen i siffror och bilder;

GRINDCROSSEN och CKN KM 


Robert Jonsson, 5:a på CKN:s KM
CK Norrtälje´s KM i cyclocross gick i ett strålande solsken och varma + 13 grader. Platsen var på gräsfälten vid grindskolan. Banan var till 95% gräs samt lite asfalt och lite grus. Klart bäst för dagen var Mikael Flockhart som utklassde hemmaåkarna från Norrtälje och vann ganska lätt. 

Tvåa för dagen och därmed oxå KM mästare i cross 2011 blev Gunnar Töjren. Men länge såg det ut som om Johan Norin skulle ta andra platsen då Johan länge ledde mot Gunnar, men Gunnar var lite, lite starkare de två sista varven och Johan blev istället total 3a och tog silvret i KM. 

Den totala 4e mannen för dagen blev Anders Singstedt som tog bronset på KM. Tack för arrangemanget, det fina prisbordet och fikat Robban och Lena.