torsdag 5 september 2013

Onsdags-VM i Falun är igång = Cross-säsongen är igång!

Ja då var vi där igen, denna magiska tid på året när vi kommer snurriga ur cykelförrådet med dimma i blick och kommer hem sent från träningen med blodsmak i mun och endorfin sprutande ur öronen. Cyclocross-säsongen har dundrat igång.

I Falun har crossarna blivit tvungna till att bli lite mer gruvliga då den gamla nationalarenan för cross numera är en byggarbetsplats. X-antal miljoner läggs ned till att skapa en VM-arena. Fint satsat av Falu kommun att skapa en CX-arena... För det är väl det som byggs?

Här är årets första Onsdags-VM rapport, direkt saxat från Stefan Carlssons blogg:
"Ett knappt tiotal mötte upp. Janne J träffade jag redan nere på stan. Han luftade diverse oljud från cykeln, oljud som sedermera tvingade honom att kasta in handduken redan innan race. Ett varvs besiktning av banan för att alla skulle hitta och därefter iväg. Jag brände däck, blev passerad av Martin E och hamnade tillsammans m Robban Ö. Martin i en klass för sig fick lucka och segrade medan jag bidade min tid bakom Robban och spurtade förbi till en andraplats. Heat två samma förfarande med den skillnaden att här var Adam S snabbast iväg. I 300 m. Martin blixtrade förbi, fick lucka och lämnade kampen om övriga pallplaceringar åt mig och Österling. Här ställde han dock av mig och jag slutade tvåa. Heat tre samma sak och inför sista bestämde jag mig för att öppna mindre frejdigt. Succé! Kontrollerat på rulle bakom samme Österling i spets, i väntan på att sätta in stöten. Just innan detta skulle ske smällde jag framhjulet i en sten och punkade. Ridå! Eriksson gick ikapp, segrade, Robban tvåa och Stefan Snell trea. Trots detta glad, nöjd och förundrad över hur denna ytterst plågsamma sysselsättning kan vara så rolig.."


/Oscar Ekstam