fredag 21 december 2012

Julens TV-tablå

I onsdags körde proffsen GP De Ster i Sint-Niklaas, och Sven Nys visade återigen vinnartakter efter tredjeplatsen i Leuven. Leuvens segrare, Niels Albert, tog hand om andraplatsen och Tom Meeusen avslutade så pallplaceringarna.

Onsdagstävlingen får väl ses som en del i upptakterna till en härlig radda med proffstävlingar som på allvar drar igång nu i helgen med som sig bör en dubbelhelg på känt CX-manér. Dock är det ju inte så att avståndet mellan tävlingarna avskräcker så att det behövs köras dubbelhelg på samma bana med byte av åkriktning mellan lördag och söndag.

På lördag ska det köras Bpost Bank Trofee i Essen och på dagen före dopparedagen blir det världscuptävling i Namur. Därefter rullar det på med ytterligare världscup, Superprestige, bpost bank trofee och annat hela vägen fram till trettonhelgen. Trevligt värre alltså. Och det mesta går naturligtvis att följa via nätet, bara att kolla in på cyclingfans.com.

Hela tablån ser ut som så här:
22.12.12 bpost bank trofee- GP Rouwmoer Essen
23.12.12 Coupe du Monde UCI / UCI World Cup Namur
26.12.12 Coupe du Monde UCI / UCI World Cup Heusden Zolder
28.12.12 bpost bank trofee- Azencross / Cross des as Loenhout
29.12.12 Versluys Cyclocross Bredene
30.12.12 Superprestige Diegem Diegem
01.01.13 bpost bank trofee - Grote Prijs Sven Nys Baal
06.01.13 UCI World Cup Rome
Gissningsvis så är det sedvanliga tider som gäller, dvs 13.30 för damerna och 15.00 för herrarna.

Med en sådan rejäl dos med tävlingar, där vi även kommer att få se Stybar några gånger innan han återigen återgår till sin landsvägssatsning, så är det ju stor risk att man kommer att känna sig sugen på att tota ihop något spontanrace eller kanskecross eller vad man nu vill kalla en stunds rolig mjölksyrafest.