torsdag 9 februari 2012

CX Sweden stänger dörren

När nu till och med Darvell hängt in crossen så är det väl dags att runda av det här projektet.

Under senare tid har vi fått många frågor om vad som händer med CX Sweden till nästa säsong. Svaret har varit lika trubbigt som undflyende; "fråga inte nu."

Säsongens främste crossåkare, Magnus Darvell,
plöjer genom snön i CX-cupens första deltävling i Falun.
Foto: Lina Karlsson
Nej, fråga istället när vi närmar oss sensommaren då crossäsongen 2012/13 står och lurar i kulisserna. Då får man nästan säkert ett bättre svar. Bättre, om man vill höra att sidan lever vidare och utvecklas.

Sedan den 1:a september har vi följt den svenska säsongen genom reportage och intervjuer. Vi har rapporterat från tävlingar och levererat resultat, publicerat bilder och inspirerande videoklipp. Längs vägen ha vi fått massor av vänner, glada tillrop och klappar på axeln. Vi vill tro att vi bidragit till att föra den svenska CX-kulturen ett steg i rätt riktning, för som ni numer vet så är CX så mycket mer än bara cykling. På något vis har vi också hunnit sätta en mössa på nästan varenda crossälskare i landet, endast ett fåtal finns kvar och den senaste levererades idag, till Sundsvall.

En av våra motton, "av cyklister - för cyklister", kommer nu att ställas på prov ordentligt då en fortsatt publicering står inför en utvidgad organisation. Vi vill helt enkelt bli fler som administrerar sidan i syfte att skapa en hållbar plattform, ett utökad underhållningsvärde och en ännu bättre service till er.

Om du har den där nyfikna känslan i magen nu, sänd oss ett mail så tar vi kontakt med dig. Kanske blir du vår näste intervjuare, resultatrapportör eller prylbloggare?

- - - - - -

Innan vi stänger sajten måste vi se på film. Ni har säkert sett den tidigare på Daniel Rytz Kadensblogg, videon från den stormiga höstdagen då CX Cupen gästade Borås Stadspark.

För egen del har den här filmen några extra kvalitéer i form av särskilda minnen, sura sådana. Men, det är ju ofta dem som blir bäst att återberätta på lite sikt.

Eftersom jag stod osynlig nästan längst bak i startfållan så var en av de första målsättningarna att sig förbi Mastercyklisten Olof med kameran på huvudet och få lite TV-tid. Efter ett par varv passerade jag, på toppen av berget, vilket borde innebära att även mitt hjulhaveri strax efteråt kom med på film. Istället gör jag ett kort framträdande i slutet av filmen, då kameran gått i mål. Där syns en deppig MCK:are i depån, sökande efter sitt reservhjul som inte fanns på plats när det behövdes. Och precis när kameran panorerar bort, i en allra sista glimt, får vi se var jag finner det.

Det där med tiden stämmer nog, för nu skrattar jag gott åt det!


IK Ymer Borås Cykelcross 2011 from Markus S on Vimeo.


CX Swedens besättning 2011; Björn, Mattias, Fredric och Lisa, önskar alla supporters, cyklister och entusiaster en god fortsättning på vintern. Efter den ska vi genomlida en onödig vår och en kort sommar. Förr eller senare kommer löven åter att falla och då, mitt i naturens alla färger, kommer vi tillbaka uppsuttna och laddade för ett nytt försöka att tämja terrängen.

Må gott.
/Björn