söndag 16 september 2012

Intro- och Outrocross

Kort sammanfattning från dagens Introcross i Göteborg, den andra i ordningen. Härlig uppslutning även denna gång även om vi saknade ett par gossar som vi misstänker inte hade klarat ett urinprov idag. Cred till "Axel Poängsugen" och "Anton Hårdskägg" som ändå släpade sig upp till Skatås för att förnedra oss andra med imponerande dagen-efter-åkning.

Efter startövningar, sandsladd och lögner samlades fältet kring dagens första tävlingsheat, eventuellt en worlds first; cykelcrosstempo. Ett slingrigt, lättåkt banavsnitt på dryga minuten, med av/på-hopp och en lätt utförsspurt. Det blev jämnt i toppen med fyra åkare inom en dryg sekund. Härligt att se teknikfenomen, startraketer och kadensmästare briljera i detta korta moment. Segern till Björn Fredriksson som fick ikläda sig tempotröjan, sponsrad av Cykel-göteborgs egen skärgårdsförening - Hisingens CK.

Medurs sandsladd med tillhörande tekniktips.

Det andra heatet gick över fem varv på banan, totalt knappt 21 minuter för segraren Axel Wannerskog, tätt följd av Henrik Hågård. Axel, för dagen i klädsamma svarta färger och därtill mörka glas, övertygade trots ett mäktigt kraftuttag dagen innan i Ronde van Retaard. Axel bär därmed fortsatt ledartröjan i Introcrosscupen och ser ut att blir svårslagen i år. Vi väntar dock fortfarande på Petterssons entré i serien, något som kan stöka till det i tättrion.

Resultat Introcross nr 2

Ett särskilt tack till Philip för crosskakorna - en uppskattad smygklassiker.

Finns det en Introcross så finns det eventuellt en Outrocross. Idag fanns det en sådan och den gick i stora drag ut på att göra terrängen öster om Delsjöarna osäker och cyklarna lerinpackade. Kraftfullt nedslag hos Bertilssons stuga med kaffe och taktiksnack.

Spontan crosstraining under dagens Outrocross.