onsdag 26 september 2012

Det fanns en tid

För länge sen.

När tex-mex var nytt, gore-tex var inte uppfunnet och mobiltelefoner var stationära. Iallafall i bilen. Vid samma tid var inte cykelhjälm lika självklart som keps på tävling, än mindre till vardags. Ramarna var huvudsakligen i stållegeringar, växlarna på ramen och pedaler med korgar osv.

Men allt det där är sekundärt. Det kördes cykelcross med samma energi och frenesi i alla fall. Sanden, leran och trapporna var lika jobbiga. Fansen lika hängivna och cyklisterna bara älskar det. Året är 1988 och det är VM i Schweiz. Ungefär här såg jag för första gången ett kort klipp om cykelcross i sportspegeln, ungefär här lade jag landsvägs-hjälmen på hyllan för att några år senare dyka upp i MTB-spåren och nu i CX-cirkusen. Men det är en annan historia, även om några kanske känner igen sig.


Det finns fler klipp på Youtube från detta VM. Bara att surfa vidare och njuta av vågen till ni tröttnar. Om någon har önskemål eller förslag på filmklipp, prylar, bilder etc. som är intressanta att visa och skriva om här. Skicka gärna en rad och en länk till info@cxsweden.com, vi finns till för er och tillsammans gör vi detta till världens bästa cross-site på svenska.

#M