onsdag 19 september 2012

Inför cuppremiären i Branäs

Även om helgen är nära så är Branäs, för de flesta, ganska långt bort. Dock har väl avstånd aldrig varit något problem för en sann crossåkare som i motsats till övriga befolkningen gillar när det är svårt, tufft, blött, kallt och eländigt. Vi käkar höst till frukost. 

Vi är också nyfikna, både på egen form, andras cyklar och Branäs banor. Så vad säger arrangören, här genom Wendy Groot om det vi ska få uppleva under helgen:

"Det är Robin själv som håller på med banan och vi hoppas att det blir en bra bana. Det är några relativt låga skidbackar med några branta klättringar. Marken är mest gräs, men också sand, asfalt och grus förekommer. Vi använder samma pinnar som de använder på vintern för att markera backarna och expeditionen är i värmestugan, så det känns lite som på skidsemester. 

En grön backe...

Robin säger att banan är teknisk och tung!

Just nu håller vi på med banläggning och den blir färdig innan fredag eftermiddag så att alla har chansen att träna på fredag eller på lördag förmiddag (första tävlingen startar ju kl.13). 

På lördagkväll inbjuder vi alla deltagare till en trevlig kväll. Då lottar vi bland annat ut en semesterhelg i Branäs! Vi hoppas på en sportig och rolig helg."

Det där sista låter ju lockande och vi kan dessutom avslöja, inifrån CX Swedens egna led, att en grill med alla tillbehör kommer att medföras till tävlingsorten. Vi bor nära banan och kommer att fjutta på så fort det blir tillfälle. Gå mot doften av grillat så hittar ni oss. Kanske bjuds det också på något drickbart, i så fall tackar vi inte nej.

Så, ni som ännu inte har löst liftko....anmälan - passa på. Efter helgen är det för sent och tappade cuppoäng kommer aldrig igen.

Vi ses i Branäs