söndag 2 september 2012

Anrik inspiration

Leaves are falling

Löven gulnar, fukten i gräset stannar längre på morgonen, luften är hög och krispig, det är höst. När sommarsporterna rundar av säsongen och vintersporterna ännu ligger i sin linda, då börjar det plötsligt prassla i löven. Över gräsmattor, genom skogsdungar och på grusade gångar dyker de upp, Cykelcrossarna.
En unik skara cyklister som växer för varje år. Cyklister som inte räds att smutsa ner sig och bli blöta, cyklister som mer än gärna släpar sin ögonsten genom tung sand, uppför trappor och genom leriga skogsdungar. I bästa fall cyklar man en bit också. Sen skrattar man åt alltihop.
Länk: Cykelcross när farfar var ung.

Cyclo-cross är en av de äldsta disciplinerna i cykelsporten med snart hundraåriga anor. Dessutom så spektakulärt att det finns mängder av gamla och nya bilder, filmer och andra dokument att inspireras av.

Brittiska Yorkshire Film Archive har lagt upp en fantastisk film från Brittiska Mästerskapen 1962.
Ett underbart dokument från sin tid, cyclo-cross de luxe, ulltröjor, kast med cykel, korrekt och inte upphetsad speaker och landshövdingen med medaljer på sig. Dock inte CX medaljer.
Dessutom har de korrekta britterna valt att visa damerna först.

Så innan ni gnäller på banan, att det är jobbigt, smutsigt osv, klicka på länken under bilden och njut av en halvtimma inspiration från farfars dagar.

#M