torsdag 21 november 2013

Lisa Nordén älskar cyclocross!

Duellen mellan Emma Johansson och Lisa Nordén slutade med vinst för Emma, men vi på cxsweden.com tror nog faktiskt att Lisa vann högre på det personliga planet.

Lisa skriver följande på sin hemsida:
"På landsväg ska man helst inte köra omkull. Oftast blir det en väldigt dyr historia som i bästa fall slutar med skrapat skinn och öm kropp -och  i värsta fall med sjukhus och en lång period av oträning.
På en lerig CX bana i Sköndal skrattar man lite åt sin oförmåga, hoppar upp och tar svängen igen. Kanske kanske lite bättre till och med.
Någonstans i den här processen blev Lisa Norden en bättre cyklist.
Jag lärde mig vad gränserna gick (även om jag ännu inte lärt mig exakt var dessa ligger alltid…) och fann en himla massa cykelglädje på köpet.
Att få lov att leka lite, sladda och bli smutsig – samtidigt som pulsen går i taket och benen skriker.
En ganska så skön kombination...
....
Så några sammanfattande reflektioner från helgen: 
Det är bra att vara lite rädd ibland – man måste väga göra saker man inte är så bra på.
Gammal är äldst – Emma Johansson är grym på att cykla.
 Idrott skall vara roligt – det är ändå grunden i all elitverksamhet
Cykelcross publik är helt sjukt grym! – det var folkfest: grillparty, bergsprängare, kosköllor och banderoller. MER SÅNT TACK! Ni får väldigt gärna komma till Stockholm Triathlon i augusti nästa år!"

Läs gärna Lisas hela inlägg om CXSM på hennes hemsida. Vi älskar dig också Lisa för att du förgyllde vår sport och tog dig tid och vågade lära dig cyclocross/cykelcross/cross/cx eller vad ni nu vill kalla "fältrytten".

/Oscar