söndag 25 november 2012

Belga mig! - filmen

Så här en vecka efter hemkomsten från "the Holy land" börjar livet kännas vettigt igen, mycket tack vare en skön Introcross i Göteborg idag. Grabbarna från Biketoyz gick en tuff banläggarmatch när det plötsligt rullade in 200 bilar på grusplanerna. Troligen någon bollsport i närheten. Men, Christian och Marcus löste det galant och bjussade dessutom på glögg och lussebullar efteråt - världsklass. Kul också att se flertalet nya nyllen på Vallen, trots att cykelsäsongen enl. experter är över för länge sedan.

Under rådande Cx-cuplucka fylls skallen snabbt av annat och då är det bra att kunna smyga undan, klicka in på Youtube och minnas årets crossresa. Så istället för en rapport från Flandern kommer här en film om, av och för crossälskare. Alla kändisar är förstås med, mycket nöje!Planerna inför nästa resa är redan uppe för ältande och i korta drag går det ut på att vi behöver fler dagar, fler tävlingar och mer proffs att spana på.

Tycker du att en crossresa till Belgien verkar intressant? Du har rätt! Samla ett knippe åkare och kör ner. Tävlingsanmälan sker på plats och kostar 10 Euro. Du får tillbaka 5 Euro när du återlämnar nummerlappen och dessutom väntar prispengar om du kör skapligt snabbt. Boende med frukost kostar runt 300 kr/pers och ni färjar för 1 995 t&r med cyklar på taket.

Restid från Göteborg till Flandern är ca 12 timmar och under tiden kan ni passa på att diskutera bromsar och däck för att sedan finna sanningen på plats. Det finns nämligen bara en däcksort och en bromstyp som gäller i Belgien.

Men flera ölsorter. Skynda er innan de tar slut!