tisdag 13 september 2016

Vi är tillbaka

"Guda go vänner litt varstans bort i böggda"

Vi går ut hårt på dialekt här i västsverige och slår oss på bröstet som Sveriges Flandern.
(helt omöjliga att förstå och med största staden byggd av valoner)

Så var det höst igen och plötsligt vaknar några gamla kufar till.
Var har ni hållit hus, kanske någon undrar? Njaaaa, man drar lite på svaret och tänker på olika naturliga företeelser som gör att flora och fauna förändras med årstiderna. Fåglarna flyttar, björnen går i ide, pensionärer drar till Spanien osv. Men så finns vi, crosscyklisterna, som ligger i lycra under sommaren för att blomma ut på hösten i ett inferno av lera, lungvrängning och underbart, onödigt dyra cyklar.

Nära till hjul nu


CX Sweden kommer fortsatt hålla koll och på ett lättsamt sätt informera om vad som händer i cross-sverige och cross-världen. Men vi har tagit ett mellanår, (ibland knackar livet på) därmed kommer vi inte på samma sätt finnas ute i leran. Därför är vi tacksamma om ni där ute vill bidra med material. Det kan vara en bild, en racereport, ett reseminne eller vad som helst med anknytning till cykelcross. Cx Sweden finns för er så ta tillfället i akt att skicka in åt kul till info@cxsweden.com

Gissa vilket däckmönster som delat koskiten 


Det är mycket på gång nu. UCI tävling och Cup-premiär i Göteborg 24-25/9.
Innan dess startar UCI world cup med Cross Vegas och Sven har byggt en egen crossanläggning i Baal. Nys alltså om det undgått någon. Sen har vi lite gammal skåpmat liggande där vi kan raljera kring olika däck, bromsar, tips å trix och andra viktiga ting i crossens värld. Det har varit en ovanligt silly season, så vem kör vad, var och varför är ett härligt djuplodande ämne att ta sig an.

Viktigast av allt är att det finns mössor kvar att köpa när det fryser på och vem vet, plötsligt står vi där med flaggan hissad och bjuder på godis utmed banan.

Så "stay tuned" för en spännade crossäsong.

CX Sweden gänget.