söndag 20 september 2015

Wåffla mig!

Då är det dags för 2015 upplaga av Wåffelcrossen!

Platsen för cupen kommer vara på samma ställe som tidigare år, nämligen gamla Kabe sommarlandsområdet vid Gräshagen i Jönköping. Upplägget kommer i stort vara det samma.

Datum för årets wåffla är 20/9, 4/10 18/10 och 8/11 och en repris av förra årets succé, luciawåfflan den 13/12. Samling på TC senast 10.00 för mastervarv och start ca 10.10.

Varvet ser sig likt ut med grusgångar, hopphinder och trappa upp till Devils Crest, och en lagom dos lera, sand och gräs. Varvet mäter 2,15 km. Här finns bilder på banan.


Wåffelcrossen riktar sig kanske till o med mest till de som känner att de är nyfikna på det här med Mtb och CX och då i synnerhet cyclocross och kanske aldrig av olika anledningar stått på en startlinje. Kom hit och våga fråga allt som ni tänkas kan, känn och kläm på cyklarna och ta chansen att på lekfulla premisser ställa upp för start! Har du inte en CX gör det inget, i Wåfflan är mountainbike också välkommet då vi kör två olika klasser fast med gemensam start.

För publiken så kommer Devils Crest (publikplats i mitten av banan) vara röjd och goda möjligheter finns att kunna följa cyklisterna på 90% av banan. Vi siktar också på att kunna erbjuda saftsoppa och Wåffla till publiken i år.
Lika självklart som våfflor på Wåffelcrossen är också bjällror och annat otyg att föra oväsen med, vi kommer ha en låda med låne saker men hoppas på att publiken gärna tar med visselpipor, koskällor och signalhorn för att ytterligare stressa deltagarna till oanade pulsnoteringar.

Likt förra året kommer grillarna vara tända och varm saftsoppa serveras för att skölja ner våfflor och korv. Likaså kommer det efter varje deltävling lottas ut fina priset skänkta från ÖsterCykel, förra året var det allt från strumpor till pulsklockor. Dessa lottas ut oberoende av placering så alla deltagare har samma chans till vinst!
Vi tacka även Tosito som äger marken som har givit oss tillåtes att nyttja denna vid våra tillfällen.

Eftersom detta inte är en regelrätt tävling utan mera ska ses som ett tillfälle att träna under tävlingslika former försöker vi hålla regelverket extremt tunt, faktum är att det bara finns en stenhård regel som inte viks en tum på.

Rule #1 Sunt förnuft räcker långt, inga idiotomkörningar och ropa gärna ”kommer höger” vid omkörning. Om ni sen väljer att rulla på reglementsenliga 33mm däck eller nått annat runt och svart spelar mindre roll. Särskilt nybörjare och våra yngre framtida CX cyklister ska ges möjlighet att ta kurvor och hinder i egen hastighet utan att bli bortskrämda. Vi vill se alla på linjen helgen efter! Uppmuntrande ord i förbifarten ger massor av kudos!