onsdag 17 december 2014

Halvtid

Här är säsongen mer eller mindre till ända, men för proffsen så är det ju bara halvvägs och massa kul kvar. Det blev väl inte riktigt som man tänkt sig, eller iallafall inte som Sven Nys tänkt sig. För oss som gladeligen tar en timmes kvalitetsunderhållning vid tretiden på lördag- och söndageftermiddagar framför någon stream så har ju den första halva av säsongen varit grymt spännande och oförutsägbar, för inte trodde man att förste segraren i Superprestige skulle se ut så här:

photo-069606
Mathieu van der Poel, jodå 19 år... mössan av för det.
Och crosskungen Nys, som inledde säsongen med seger i Vegas och sedan klämde till med en överlägsen seger i Ronse, jodå för honom har det sen varit en nedåtgående trend. Stolpe ut i Zonhoven, mot en Pauwels som visar vinnartakter igen, men framför allt den omtalade förlusten i Koppenbergcross mot denne 20-åring:

Wout van Aert

Att Niels Alberts (som mest står och ser sur ut vid sidan av banan) adept van Aert sedan gick och vann storstilat i Koksijde och dessutom på nya banan i Hamme-Zogge lovar gott för en spännande crossframtid.

Utanför cupperna så var ju klassikern Druivencross Overijse grymt spännande. Missade ni den? Då är det ju bara att kolla på den här:


Till helgen så smäller det igen med GP Essen på lördag och därefter på söndag värlscupstävling i Namen/Namur (med grymma backar och ett schysst skråparti som förra året fick Nys på fall). Håll utkik på cyclingfans.com för stream.