fredag 5 september 2014

Resultat och bilder från GeRILLaCROSSEN - Molendal Trofee

Torsdagskväll i augusti = Gerillacross. Sol och 20 grader varmt över Mölndal den 28:e när vi körde den tredje grillkvällen med cykelåkning. Alla var på plats; arrangörstrion, Masterungdomar, VAB-förälder, press(!) och publik. Vi hade t.o.m. en egen grillmästare - tack till Johan som svedde 60 korvar på grillarna. Runt tre kilo lösgodis sågs också försvinna på misstänkt rekordtid, nedsköljt av tre liter saft och ett halvt dussin kaffetermosar. Vilken fest!

Varvet var torrt och snabbt, svängigt och markerat med ca 600 koner som man förstås kan åka på båda sidor om. Efter en galen start, där två led med 17 man i bredd pjäxade iväg över gräset fick vi ganska snart bevittna kvällens första skandal. Förstagruppen, bestående av bland andra totalledaren samt en känd cykelhandlare och dennes vapendragare, kortade helt enkelt av banan och sparade runt 200 meter per varv. Detta är eventuellt tillåtet i Gerillacrossen om man inte kan vinna på annat sätt.

Förvirringen tilltog på slutvarvet efter en sen regeländring på de startandes begäran om att varvade cyklister skulle utgå, och istället för en fin rad med upplagda cyklar i placeringsordning fick vi en stor hög och ett trettiotal högljudda diskussioner. Efter avslutade förhandlingar, handgemäng och sekretariatets justeringar (med korv i ena handen) fastställdes nedan resultatlista och prisutdelning vidtog under sedvanlig mix av tråkningar och ovationer.


Med tre andraplatser tog Axel Wannerskog en förstaplats, så kan det gå! Två av arrangörerna kompletterade prispallen, Björn på andra och Philip på tredje. Obligatorisk närvaro är en av de bidragande anledningarna där, men även en stor lust och inspiration efter tre lyckade arrangemang.

MTB-Henrik tog en oroande delad fjärdeplats i totalen med sin dämpade metallcykel. När han väl slänger skärmarna på sin cross där hemma så blir det svårt att hålla honom utanför pallen.

Priserna hade skänkts av Campagnolo (grazie Joshua), Cykelcity Göteborg, Morvelo (genom Philip) och Karlssons Cykel. Vi tackar och bugar!

Med denna race report från sista delchocken av Gerillacrossen 2014 så lägger vi arrangemanget definitivt till handlingarna. Ingen vem om, när eller varför vi kommer tillbaka. Vi avslutar med en massa sköna bilder från Molendal Trofee. Hälsa gärna på i vårt tält under CX-cupen och köp dig en mössa eller två - årets julklapp, igen!

/Björn, Mattias och Philip

Jonas tänjer ut crossbandet innan start.
The off! Mot syra och tubkräng! 
Vinnar-Axel på väg upp bland kidsen.
Samlat vid första varvningen.
Ledargruppen - om man ser till antal rätt körda varv...
Chris vurpade inte.
CK Master körde starkt med flera MTB-grabbar!
Björn Eriksson på väg över kullen. Totalt 28 passager under kvällen.
Olle på väg upp med Frida och Henrik bakom.
Nils körde bra på sin Lapierre.
Den här killen dök upp strax innan start och ville vara med.
Axel i motljus. 
Markus "Revolver Racing" Lindén myste ikapp med resten av gänget.
Nina sopade hem tjejligan.
Joakim var trött efteråt. Bra där! 
Frida Eriksson i mål som totaltvå i tjejligan.
Johan Karlsson i mål.
Ola Svensson och Eric Rogström över linjen.
Livlig debatt kring placeringarna medans de sista korvarna lyftes från grillarna.
CX-mys!!! 
Gerillacrossen har serverat över 100 korv- och kaffemål fördelat på tre kvällar. Läge att investera i en korvvagn?
Med tubhjul förstås.
När det är avslutning så kan man bli sugen på öl.
Nils vid prisbordet.