fredag 15 augusti 2014

Resultat och bilder från GeRILLaCROSSEN - Mattias Grote Prijs

Grillcross; CX SWEDEN´s nya oprövade grepp med minicup för alla och tilltugg presenterades under CX-galans sena timmar i februari. Att döma av skicket på sällskapet så det var väl ingen som kom ihåg...

För ett par veckor sedan rullades det upp på cxsweden.com att vi drar igång nu, mitt i all annan cykling. Först igår i samband med först crossträningen i Göteborg fick vi en indikation på hur många som tänkt komma: ALLA.

Philip King från CX Sweden höjde stämningen innan start.
Bollebygdsskolan har inte öppnat för terminen ännu, men runt klockan 18 börjar parkeringen fyllas av bilar med cyklar på. Väl till start har vi 26 st entusiaster på plats. Vi kör ett par varv och känner in banan, går snabbt igenom reglerna (annars kan de inte brytas) och ställer upp oss i valfri ordning för start.

Mats hjälpte sig själv till en välförtjänt korv.
Affe tog ansvaret för starten och alla drog iväg på hans kommando in mot första högern ut på gruset. David, Acke och Mats ställde skåp redan innan man rundade pingisbordet och vek ut i det våta gräset. Sandfållan var lite av ett inferno när så många skulle flaxa runt i den lösa sanden. På fotbollsplanen drogs fältet ut lite innan man gick upp på de övre lite mer tekniska partierna. Löphindret tog sitt första offer redan på första varvet med blodvite som följd (kan bli tröstpris för sånt). Vidare på den tunga gräsplanen började omkörningarna och när man efter andra sträckan av tre vänder upp och ser hur kommande backe tonar upp sig som en vägg. Då kopplar det fel nånstans. Samtidigt som man når toppen tar mjölksyran helt enkelt slut, bara för att vända och köra ner igen och med dödsförakt snika träväggen och inte smälla i handikaprampen. Bromsa är inte att tänka på som vanligt. Utför kullerstenen, två djupa andetag och upp i trappan. Nu följer banans enda del med chans att återhämta, men den bryts abrupt av en serie tvära kurvor innan varvning. Så fortsätter det i fyra varv till innan den bunnyjumpande David Eriksson skär mållinjen som segrare. En efter en går i mål och samlas framför tältet. Här finns färdiggrillade korvar med tillbehör och kaffe. Solen tittar fram och det hela ser riktigt trevligt ut. Antagligen det närmsta Woodstock man kommit i Bollebygd. Härligt med så många nya och gamla ansikten.

Av allt att dömma blir vi fler i Hindås nästa vecka då många var i Sälen på Cykelvasan. Det ser vi fram emot. Då kommer också de första extrapoängen delas ut. Alla som kör två race får 20p extra och kör man även det tredje cashas ytterligare 30p hem. Totalt 50p extra om man kör alla race, vilket motsvarar en seger. Missa inte det.

Tack till alla som var med, det är ni som gör detta till succé.
/Mattias

Här kommer resultaten från den första grillningen, damerna noteras särskilt för inbördes tävlan:


Sköna crossbilder från en ovanlig torsdagskväll vid Bollebygds skola:

CXS-Björn med kamera på stammen. Efter den sista deltävlingen blir det filmdags på Tuben.
Björn Eriksson i trappan.
Mattias Brockmark 
MTB-tjejer är extra välkomna! 
Elitåkare också.
Henrik kliver upp!
Jonas varvar.
Kvällens crossgeneral, Mattias Cedwin.
Klassisk GT i rullgrus.
Nina vann "Kvällens Plåster" - som genast applicerades efter målgång. 
Ola flyger.
Olof hade ny cykel och blev genast fyra! 
En förstagångscrossare, lika sällsynt som jättetrevligt.
Patrik, aka "det tyska hoppet" susar förbi.
Dagens snabbaste trio; Axel, David och Mats.
Tomma blickar säger allt.
Stora leenden säger också allt.

Poäng efter inbördes plats i gräset.
Snygga mössor efter målgång.
Olle och Henrik smakar av det grillade. Tack till Ulrika och Affe för foto och grillning - toppklass!
Höga på stark senap och härlig gemenskap blickar vi nu fram mot nästa torsdag och KingsCrossen i Hindås. En intervju med grillmästaren kommer upp i början av veckan.

/B