torsdag 19 september 2013

Wåfflor och cross i en skön kombination

Wåffelcrossen 2013

Då är det dags för 2013 upplaga av Wåffelcrossen!
Platsen för cupen kommer vara på samma ställe som förra hösten, nämligen gamla Kabe sommarlandsområdet vid Gräshagen i Jönköping.
Datumen att lägga på minnet är 13, 20, 27 okt samt 3 och 10 november. Samling på TC senast 11.00 för mastervarv och start ca 11.10.
Vid första tillfället den 13 okt så kommer det vara en Intro Wåffla, ett tillfälle där resultaten inte kommer ingå i sammanställningen men en seedning kommer ske om de fem snabbaste CX och Mtb cyklisterna som sen kommer att få förmånen att stå i första och andra startled. Den seedningen uppdateras självklart efter varje tillfälle.
Orsaken till detta var att förra årets starter blev ibland en smula kaotiska där varken dom snabba eller mindre snabba hade någon egentlig fördel.
Banan i sig är i stora delar lika med förra året men på några punkter skiljer den sig, bl.a. så är startplatsen flyttad och börjar nu med motlut vilket kommer göra starterna ”lugnare”.
I fjol hade vi tur med vädret, nästan för bra och den med cyclocross så förknippade leran uteblev nästan helt. Detta har vi till i år tagit fasta på och nosat upp ett rejält vattensjukt område som vi kommer utnyttja. Dessutom är bristen på rejält djup sand numera ett minne blott för tack vare ÖsterCykel så kommer det nu finnas 14 kubik sand i en fålla. Stort tack till er för detta!!
Ljudsystemet har i år också fått sig en översyn och V2.0 kommer finnas på plats för att motivera ännu mer.
I övrigt ser det mesta sig likt ut med grusgångar, hopphinder och trappa upp till Devils Crest, däremellan varvas det med gräs och sand.
Varvet mäter ca 1,6km och borde av de snabbaste klaras på ca 5 min.
Den första Intro Wåfflan riktar sig kanske till o med mer än någonsin till de som känner att de är nyfikna på det här med Mtb och CX och då i synnerhet cyclocross och kanske aldrig av olika anledningar stått på en startlinje. Kom hit och våga fråga allt som ni tänkas kan, känn och kläm på cyklarna och ta chansen att på lekfulla premisser ställa upp för start! Har du inte en CX gör det inget, i Wåfflan är mountainbike också välkommet då vi kör två olika klasser fast med gemensam start.
För publiken så kommer Devils Crest  (publikplats i mitten av banan) vara röjd och goda möjligheter finns att kunna följa cyklisterna på 90% av banan. Vi siktar också på att kunna erbjuda saftsoppa och Wåffla till publiken i år.
Lika självklart som våfflor på Wåffelcrossen är också bjällror och annat otyg att föra oväsen med, vi kommer ha en låda med lånesaker men hoppas på att publiken gärna tar med visselpipor, koskällor och signalhorn för att ytterligare stressa deltagarna till oanade pulsnoteringar :-) .
Likt förra året kommer grillarna vara tända och varm saftsoppa serveras för att skölja ner våfflor och korv. Likaså kommer det efter varje deltävling lottas ut fina priset skänkta från ÖsterCykel, förra året var det allt från strumpor till pulsklockor. Dessa lottas ut oberoende av placering så alla deltagare har samma chans till vinst!
Vi tacka även Tosito som äger marken som har givit oss tillåtes att nyttja denna vid våra tillfällen.
Eftersom detta inte är en regelrätt tävling utan mera ska ses som ett tillfälle att träna under tävlingslika former försöker vi hålla regelverket extremt tunt, faktum är att det bara finns en stenhård regel som inte viks en tum på.
Rule #1 Sunt förnuft räcker långt, inga idiotomkörningar och ropa gärna ”kommer
höger” vid omkörning. Om ni sen väljer att rulla på reglementsenliga 33mm däck eller nått annat runt och svart spelar mindre roll. Särskilt nybörjare och våra yngre framtida CX cyklister ska ges möjlighet att ta kurvor och hinder i egen hastighet utan att bli bortskrämda. Vi vill se alla på linjen helgen efter! Uppmuntrande ord i förbifarten ger massor av kudos!
PM Wåffelcrossen 2013
Var: Kabe sommarland område ingång till TC genom grindarna Mercuriusvägen på Gräshagen.
När: 13, 20, 27okt samt 3 och 10nov med samling 11.00. Start ca 11.10.
Parkering: Helst tar man så klart cykeln dit men för mer långväga gäster finns goda möjligheter på Mercuriusvägen.

Kostnad: 40:- och då ingår förutom start också (Belgisk) våffla, korv/bröd samt saft soppa och chans till fina priser.
Dusch: Tyvärr mkt begränsad möjlighet, skulle någon verkligen behöva för att överleva resan hem så ta kontakt med mig innan så löser vi något.
Cykeltvätt: Ingen möjlighet till detta.
Klasser: Två klasser med gemensam start, CX och Mtb. Inget krav på reglements enl däck i CX.
Resultat: Resultat efter varje tillfälle offentliggörs här på bloggen samt CX Swedens hemsida cxsweden.com. Om man inte vill vara med i resultatet så går det självklart lika bra.
Seedning: Inför varje tillfälle uppdateras de seedade cyklisterna. Dom fem snabbaste vid sista tillfället i varje klass kommer att få ta plats i startfålla 1 samt 2 med CX cyklister i första ledet.
Tävlingstid: 40min + ett varv så totalt 45-55min.
Övrigt: Området är inte avspärrat men avgränsat så hundrastare osv kan förekomma, visa hänsyn för dessa så vi får återkomma. Banan kommer vara bandad veckan innan och självklart är det fri träning så mycket det bara går men respektera bandning och allmänheten så inga konflikter med boende i området uppstår.
Frågor: Ring eller sms’a om stort och smått. Victor 0739-924311
Sist men absolut viktigast så hoppas vi att alla kommer ha fruktansvärt kul och tar chansen till att testa att ”tävla” för första gången eller ser chansen till 50min av den bästa träning som finns!

Hjärtligt Välkomna till Wåffelcrossen 2013!!

Med vänlig hälsning, Victor Johansson 0739-924311