fredag 14 december 2012

Slut på säsongen?

Med en fantastisk avslutning på CX-cupen i helgen som gick så kan man säkert finna ett scenario där CX-säsongen är slut och man kan ställa in crossen i förrådet för att plocka fram den i september igen. Säkert är vi många som gränslar en cross i det kalla vinterpendlingsmörkret (-15C idag), och därtill på långa sköna vinterdistansrundor. Den senare crossen är väl i och för sig kamoflerad av skärmar, salt, smuts och allmänt dåligt underhåll (då kontot för cykelservice säkerligen ätits upp av service på den cykel som får köra race på upp till en timme).

Som inspiration och väntan på en ny crossäsong så kan man ju glädjas av att proffsäsongen bara knappt har kommit halvvägs igenom säsongen. På söndag ska det köras Soudal Classics Cyclocross i Leuven. Förra året vann Sven Nys här (då tävlingen hette Fidea Classics) och med tanke på hur Nys kört den här säsongen så är det knappast någon högoddsare att tippa honom som segrare även om det säkert är en och annan som gärna utmanar. Kolla in på cyclingfans.com för att hitta en stream.

I vårat vintriga land så finns det fortfarande chans till race. På söndag körs sista deltävlingen i Introcrosscupen i Göteborg. För mer info se cxgbg.se.